
ویندوز 10 اولین بار در ژوئیه 2015 در دسترس عموم قرار گرفت و از آن زمان به بعد بود که بیشتر شرکت ها نرم افزار و بازی های خود را با این سیستم عامل فوق العاده وفق دادند، هم اکنون بعد از گذشت حدود 4 سال این سیستم عامل پله های ترقی را یکی پس از دیگری طی کرده و در حال حاضر میتوان آن را بهترین نسخه سیستم عامل که بشر به چشم دیده و لمس کرده معرفی کرد، البته شکی نیست که نسخه های بعدی ویندوزها می توانند بهتر از این یکی عمل کنند.
همیشه میل بشر به بروزرسانی داده ها (اطلاعات) خود انکار ناپذیر بوده و ویندوز 10 هم از این قاعده مستثنی نیست، امروز با هم اولین گام برای لذت بردن از این سیستم عامل (نصب کردن آن روی سیستم خود) را می آموزیم .
امیدوارم این مطلب برای شما مفید باشد.
پیش نیاز های لازم برای اجرای ویندوز 10
برای اینکه بتوانید از ویندوز 10 استفاده کنید نیاز به یک حداقل سخت افزار و پیش نیازهایی خواهید داشت که شامل موارد زیر هستند:
- حداقل پردازنده 1 گیگاهرتز (GHz)
- رم 1 گیگابایت(نسخه 32 بیت) و 2 گیگابایت(نسخه 64 بیت)
- فضای آزاد هارد دیسک 16 گیگابایت(نسخه 32 بیت) و 20 گیگابایت(نسخه 64 بیت)
- کارت گرافیک Microsoft DirectX 9 graphics device with WDDM 1.0 driver
- فایل حاوی ویندوز و نصب آن از طریق سیدی یا حافظه فلش
مرحله اول: بوت سیستم
مهمترین مسئله در نصب ویندوز بوت کردن سیستم می باشد، منظور از بوت کردن روش صحیح اجرای ویندوز و رسیدن به مرحله نصب می باشد (بوت شدن فرآیند روشن شدن یک کامپیوتر و وارد شدن آن به محیط سیستم عامل و آماده به کار شدن است. در طول فرآیند بوت کامپیوتر یکسری اعمال خود تشخیصی انجام میدهد( که معمولا بنام POST آن را میشناسند)، و درایورهای ضروری و برنامههایی که برای ارتباط میان کامپیوتر و دستگاه های مرتبطش وجود دارد را بارگذاری میکند.)
در این مرحله شما باید بسته به روش نصب ویندوز(با فلش یا نصب ویندوز با CD)بوت سیستم خود را انتخاب کنید. در روش انتخاب بوت سیستم مشخص میکنید که برای بالا آمدن یک سیستم که سیستم عامل روی آن قرار دارد، باید از چه بخشی استفاده شود که میتواند شامل حافظه هارد دیسک، حافظه فلش، حافظه CD یا هر چیز دیگری باشد. در شروع نصب ویندوز نیز باید ابتدا این گزینه را از طریق بایوس سیستم مشخص کنید.
برای این کار سیستم خود را ریستارت کنید و قبل از شنیدن صدای بیپ و بالا آمدن مشخصات بایوس کلید DEL یا DELETE کیبورد خود را چند بار فشار دهید. یا اینکه با استفاده از کلیدهای F2 و در برخی از مادربردها F12 برای این کار استفاده کنید. کلید DEL عمومیترین حالت است و تقریبا در اکثر سیستمها استفاده از همین کلید پاسخ خواهد داد.




حال با فشردن کلید F10 و سپس گزینه Yes یا OK تنظیمات را ذخیره نمایید و از صفحه BIOS خارج شوید.
در ضمن اگر از فلش USB یا هر حافظه سخت افزاری دیگری استفاده می کنید توجه نمایید که حتما قبل از وارد شدن به تنظیمات آن را به درگاه کامپیوتر یا لپ تاب خود متصل نمایید. در غیر این صورت سیستم آن را شناسایی نخواهد کرد و نیاز به ری استارت و ورود دوباره به تنظیمات می باشد.

بعد از گذشت حدودا دو دقیقه ( مدت زمان بسته به نوع سیستم متغیر است) به صفحه زیر وارد می شوید، تبریک میگم شما به پنجره نصب ویندوز خوش آمدید.



وقتی به مرحله بالا (تصویر) رسیدید دقت نمایید که اشتباها یکی از درایو های خود را پاک نکنید (مشکلات برای اکثر کاربران در اینجا رخ میدهد) شما با 6 گزینه که در زیر به اختصار توضیح خواهم داد
- Refresh : به معنی دوباره خوانی صفحه اگر درایورها قابل مشاهده نبودند با فشردن این گزینه به صورت مجدد بازخوانی خواهند شد بدون اینکه اتفاق بدی برای هاردتون بیوفته.
- Delete : *** بسیار خطرناک *** با فشردن این گزینه درایو به فنا خواهد رفت .
- Format : *** بسیار خطرناک *** با فشردن این گزینه اطلاعات درایو به فنا خواهد رفت . البته خود درایو باقی می ماند.
- New : اگر گزینه 2 یعنی Delete را فشار دادید فضای پاک شده بدون استفاده می ماند و با فشردن این گزینه به درایو جدید و قابل استفاده تبدیل می گردد.
- Load Driver : اگر هارد خارجی یا داخلی مجزایی به سیستمتان وصل کنید با این گزینه می توانید آن را به صفحه مذکور وارد نمایید.
- Extend :برای تبدیل کردن فضاهای موجود به تعداد کمتر یا بیشتر به طور مثال تبدیل کردن 100 کیگابایت به دو درایو با اندازه های مورد نظرتان یا بالعکس جمع دو درایو با حجم مختلف به یک درایو.
البته در قسمت Type جلوی اسم درایو ها نوشته های مختلفی وجود دارد که آن ها را در بخش زیر بررسی می نماییم.
- Primary : درایو اولیه که معمولا اطلاعات شخصی و یا عمومی شما روی آن قرار دارد.
- System : درایو سیستم عامل، پیشنهاد میکنم این درایو را فرمت کرده و ویندوز 10 را روی این درایو نصب نمایید.
- Local : درایو محلی مانند گزینه 1 می باشد.
- Recovery : درایوی که به تازگی اضافه شده باشد.
بعد از انتخاب درایو مورد نظر آن را فرمت کرده و گزینه next را فشار دهید تا به صفحه زیر وارد شوید.


- در صورتی که بخواهید سیستم عامل ویندوز 10 خود را به صورت سفارشی شخصی سازی نمایید باید از گزینه Customize استفاده نمایید که در بخش های آینده به صورت مجزا نحوه صحیح این کار را توضیح خواهم داد.

در صورتی که ویندوز را به صورت قانونی از شرکت مایکروسافت تهیه نموده اید با قراردادن یوزر و پسورد مایکروسافت خود در قسمت بالای تصویر فوق می توانید ویندوز خود را فعال نمایید (مزیت به روز رسانی قوی و استفاده کامل از امکانات ویندوز) اما اگر یوزر و پسوردی ندارید گزینه ای که به رنگ سفید در آمده Don”t have an account? را بفشارید و گزینه next را بزنید.
بعد از انجام تمامی مراحل فوق نصب نهایی ویندوز شما شروع می شود و صفحه نمایش با در آمدن به رنگهای مختلف امکانات ویندوز زیبای 10 را به شما معرفی می کند که میتوانند برای کاربرد بهتر شما موثر واقع گردند.
امیدوارم این پست به قدر کافی برای شما مفید واقع گردد. شما دوستان عزیز می توانید مشکلات و نظرات خودتان را با ما به اشتراک بگذارید